КАТЕРИНА

Катерина четвер 30 червня 17:00

Дана подія вже відбулася :(


Але ви можете ознайомитись з іншими подіями категорії «ТЕАТР»

Скільки не читаєш творів цього неперевершеного митця завжди знаходиш щось нове, таємниче, що приховано за словами. Шевченко писав душею, а його душа — прекрасна. Він відчував внутрішній світ, людську природу та психологію українця, його натуру та народність. Дивуватися можна, адже кожне слово цієї людини пронизане історією не тільки України, а чимось іншим, глибшим. Тарас Шевченко різнобічний: для когось він — романтик, для інших він — націоналіст та вільний раб. Феномен Тараса Шевченка в тому, що він — той, ким ми самі його хочемо бачити, бо дозволяє нам творити з його історій свої власні.

«Шевченко — містик, який існує на ментальному рівні. Коли я працював над постановкою, вразило, що він спілкується наодинці і безпосередньо через Бога. Тарас Григорович пронизаний самотністю, тому всю свою сповідь виливав на папір. Мене у ньому цікавить перед усім його актуальність сьогодні. Шевченко працював з душею, промовляв через душу. Душа — це сутність, вона не змінюється.

Ще мене вражає тонке відчуття жінки, її внутрішній світ, пориви, переживання. „Катерина“ — це узагальнення того, що доля жінки — це віддзеркалення долі нашої держави, така собі сумна паралель. Якщо уважно простежити за його твором все пронизане словами: „люди серця не побачать, скажуть ледащо“, „люди не простять“, „свої люди, як чужії“ тощо — все це слова, які вказують про нашу ментальність. Біда у нас самих, адже лише ми господарі свого дому, і доки ми в ньому не наведемо ладу, доти не будемо мати спокою», — каже про свою постановку Богдан Ревкевич.

До уваги глядачів особлива історія, особливої жінки, яка шукала дивних скарбів, а знайшла тяжку ношу. Доля — це шлях і чи готові ми прийняти усі покарання за наші вчинки і пройти всі випробування, щоб досягти раю? Чи відповідаємо ми за свої дії не перед людьми, а перш за все перед собою?


Попереднє замовлення